Dallas Stars ei luovuta. Joukkue voitti vieraskaukalossa Las Vegasin ottelussa, joka sen yksinkertaisesti piti voittaa. Jos Las Vegas olisi mennyt 3-0 otteluvoitoissa johtoon, olisi mäki ollut liian jyrkkä kiivetä. Nyt tilanne on jälleen täysin auki.

Helpolla voitto ei tullut. Dallas meni ottelussa 2-0 johtoon, mutta toisen erän pikamaaleilla Las Vegas tuli tasoihin. Kolmannessa erässä ei maaleja nähty ja mentiin jatkoerään. Vasta jatkoerän viimeisillä minuuteilla tuli ratkaisu. Wyatt Johnston nosti pienestä kulmasta maalin kattoon ja Dallas on taas pelissä mukana.

Yksi ottelun suurista sankareista oli Miro Heiskanen. Hän syötti ottelun avausmaalin ja teki itse Dallasin toisen osuman. Minuutteja tuli ratkaisuhetkillä tutusti roppakaupalla. Heiskanen urakoi ottelussa yli puoli tuntia, eniten ottelun pelaajista.

Muissa yön otteluissa Boston nitisti jälleen Toronton ja Maple Leafsin tähtisikermää uhkaa jälleen aikainen kesäloma. Boston johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1. Bostonin tiukka ja kurinalainen pelaaminen on myrkkyä Torontolle – tietysti ikuisten paineiden lisäksi. Kun maalitykki Auston Matthews joutui jättämään sairastumisen vuoksi ottelun kesken, ratkaisuvoimaa ei ottelun lopussa enää löytynyt. Bostonin ykkösnimi tehoissa oli Brad Marchand, joka teki maalin ja syötti toisen.

Tampa Bay pelasi kotonaan veitsi kurkulla Floridaa vastaan. Kokenut Tampa ja sen tähtipelaajat saivat juonesta kiinni ja voittivat ottelun 6-3. Samalla 2020-luvun dynastia sai ainakin hetken vielä elinaikaa: Florida johtaa yhä voitoin 3-1, joten Tampan matka on yhä pitkä. Ottelun hahmoja olivat tehot 1+2 tehnyt Brayden Point, kaksi maalia iskenyt Steve Stamkos sekä kolme syöttöpistettä mieheen keränneet Nikita Kutsherov ja Victor Hedman. Floridan suomalaista Anton Lundell ja Eetu Luostarinen saivat syöttöpisteen.

Islanders esti myöskin lähdön kesälomille voittamalla Carolinan kotonaan toisen jatkoerän maalilla 3-2. Matthew Barzal teki ottelun toisen maalinsa toisen jatkoerän alussa. Teuvo Teräväiselle kirjattiin ottelussa yksi syöttöpiste. Ottelusarja on nyt lukemissa 3-1 Carolinalle, joten useiden suomalaispelaajien edustama joukkue on yhä todella vahvoilla jatkopaikan suhteen.