NHL:n runkosarjan ykkönen, New York Rangers, näytti mallia siitä, miten edetään pudotuspeleissä jatkoon. Joukkue kukisti Washingtonin suoraan neljässä ottelussa. Ratkaiseva ottelu päättyi Rangersille maalein 4-2. Kaapo Kakko teki ottelun avausmaalin jo alle minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen peli jatkui tasaisena aina kolmanteen erään asti. Silloin Rangers nosti tasoaan ja ratkaisi pelin sekä ottelusarjan. Artemi Panarin teki voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman ylivoimalla ja Jack Roslovic sinetöi voiton tyhjiin.

Huippuvireeseen yltynyt ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad antoi ottelussa kaksi syöttöä ja oli tyytyväinen lopputulemaan.

– Me olemme rakentaneet tätä varten ja voimme olla vielä parempia. Tämä oli kova taistelusarja ja siitä oli hienoa saada voitto, Zibanejad sanoi ottelun jälkeen.

Rangers pelasi erinomaisen sarjan ja näyttää siltä, että rahkeita on pitkälle. Rangersin tapauksessa näin on toki ollut aiemminkin: hyvää runkosarjaa on seurannut huonot pudotuspelit. Mutta nyt materiaali ja ratkaisupelaajien määrä näyttää erittäin lupaavalta.

Colorado antoi kovaa kyytiä Winnipegille joukkueiden neljännessä kohtaamisessa. Colorado otti kolmannen voittonsa sarjassa tuttujen nimien johdolla. Artturi Lehkonen jatkoi loistavia pelejään ja kirjasi ottelusta 1+1 tehot. Ottelun suurin sankari oli kuitenkin Valeri Nitshushkin, joka teki uransa ensimmäisen pudotuspelien hattutempun. Mikko Rantanen sai ottelussa yhden syöttöpisteen, Nathan MacKinnon kaksi syöttöpistettä ja Cale Makar teki lukemat 1+1, joten Coloradon nimimiehet olivat isossa roolissa 5-1 päättyneessä ottelussa. Colorado johtaa sarjaa nyt otteluvoitoin 3-1.

Brock Boeser teki hattutempun, kun Vancouver sysäsi Juuse Saroksen edustaman Nashvillen tukalaan tilanteeseen. Vancouver voitti vieraskaukalossa 4-3 jatkoerän alussa tulleella Elias Lindholmin maalilla. Ottelun draamaa lisäsi se, että kotijoukkue Nashville johti ottelua vielä kolme minuuttia ennen loppua 3-1, mutta Vancouver nousi kahdella Boeserin maalilla tasoihin – ja meni jatkoajalla ohi. Otteluvoitot ovat nyt 3-Vancouverille.

Edmontonin suurimmat sankarit löytyvät yleensä hyökkäyskalustosta. Ei tällä kertaa. Oilersin maalivahti Stuart Skinner pelasi uransa ensimmäisen nollapelin pudotuspeleissä, kun Oilers voitti Los Angelesin vieraskentällä 1-0. Skinner torjui ottelussa 33 kertaa. Ottelun ainoa maali tuli ylivoimalla ja tutut tehomiehet olivat asialla: puolustaja Evan Bouchard teki osuman, jonka alustivat Connor McDavid ja Leon Draisaitl. Niukalla voitollaan Edmonton siirtyi ottelusarjassa 3-1 johtoon ja jatkopaikan kynnykselle.