Helmarien synkkä vierailu Osloon oli tiistaina vain paha muisto. Helsingissä Töölön stadionilla nähtiin täysin erilainen Helmari-joukkue. Taisteleva, taitava ja itseluottamusta puhkuva. Hämmentävän suuri ero peli-ilmeessä EM-avaukseen nähden toi myös täydellisen tuloksen: voiton Italiasta maalein 2-1.

Italia meni ottelussa ansaitsemattomasti johtoon 39. minuutilla. Moni saattoi arvella, että Helmari-niskat menivät nurin, mutta päinvastoin. Ryhmä näytti luonnetta ja tuli ryminällä toiselle jaksolle. Jutta Rantala tasoitti ottelun 48. minuutilla.

Eikä Helmarit jättänyt pelaamista tähän. Erinomainen peliesitys toi loppujen lopuksi ansaitun tuloksen, sillä Eveliina Summanen teki voittomaaliksi jääneen osuman vartti ennen päätösvihellystä.

Marko Salorannan suojatit lupasivat ennen ottelua, että kentällä nähdään tiistaina erilaiset Helmarit kuin Oslossa. Sanojen takana seistiin ja tuloksena oli yksi Helmari-historian makeimmista voitoista erinomaisessa kotiottelutunnelmassa.