Arsenalin ja FC Porton välisessä Mestarien liigan väännössä jouduttiin tiistaina turvautumaan yli 90-minuuttiseen taisteluun ja lopulta ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailussa.

Lontoolaisten Leandro Trossard iski ensimmäisen jakson lopussa ottelun varsinaisen peliajan ainokaisen. Koska Porto voitti oman kotipelinsä samoin 1-0 lukemin, edettiin jatko-otteluun, joka päättyi maalittomana.

Rankkarikisassa portugalilaisjoukkueen toinen laukoja, brassipakki Wendell, ampui pallon tolppaan. Lisäksi Arsenal-vahti David Raya venyi torjuntaan Porton neljännen laukauksen kohdalla. Samaan aikaan Tykkimiesten kaikki neljä vetäjää onnistuivat maalinteossa, joten lontoolaiset jatkavat kevään Mestarien liigassa.

FC Barcelona oli Napolissa jäänyt 1-1 tasapeliin, mutta ensimmäisen puoliajan pariminuuttinen tehohetki riitti lopulta jatkopaikkaan. Ensin vartin pelin jälkeen Fermin Lopez iski tiistain mittelön avausmaalin ja kaksi minuuttia myöhemmin Joao Cancelo sinetöi kotijoukkueen 2-0 johdon.

Napoli kavensi eron 30. minuutilla yhteen osumaan. Robert Lewandowskin 3-1 maali 84. minuutilla päätti kamppailun maalitehtailun. Barca siis jatkoon yhteismaalein 4-2.

Tiistai 12.3.2024
Arsenal – FC Porto 1-0, yhteismaalit 1-1 (Arsenal jatkoon rankkarikisan jälkeen)
Barcelona – Napoli 3-1, yhteismaalit 4-2