Boston Celtics näytti, että murskatappio neljännessä finaalissa oli vain kauneusvirhe. Viidennessä finaalissa palattiin Bostoniin ja ottelu oli Bostonin näytöstä. Joukkue voitti ratkaisevassa finaalissa Dallasin lukemin 106-88.

Celtics vei ensimmäisen neljänneksen kymmenen pisteen erolla. Toisen neljänneksen jälkeen ero oli 21 pistettä. Kun Dallas sai kolmannella neljänneksellä Bostonia kiinni vain kahdella pisteellä, asia oli selvä. Viimeinen neljännes mentiin käytännössä tasatahtiin odotellessa mestaruusseremonioita sekä Dallasin osalta paluuta kotiin ja lomille.

Finaalipaikka oli Dallasille kova suoritus, mutta tuli myös selväksi, ettei joukkueen leveys riitä. Aivan liikaa vastuuta jäi joukkueen tähtipelaajille, joista Luka Doncic teki jälleen 29 pistettä. Boston taas jyräsi todella laajalla rintamalla. Jayson Tatum teki ottelun isoimman pistemäärän, 31, mutta tukea laajasti muualta. Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Jaylen Brown heitti 21 pistettä ratkaisevassa finaalissa, mutta pitkin pudotuspelejä mies oli korvaamaton.

Voitto oli Celticsin tähtikaksikolle uran ensimmäinen. Sitä se oli myös konkarisentteri Al Horfordille, joka pääsi nostelemaan kannua pelattuaan 16 kautta NBA-koripalloa voittamatta mestaruutta. Nyt sellainen tuli – ja samalla Boston Celticsille mestaruus oli numero 18, ennätyksellisesti.