Valtteri Bottaksella ei ole F1-sopimusta ensi kaudesta. Bottas vihjaili lauantaina Iltalehdelle, että jatko Kick Sauberilla ei ole mahdottomuus.

Monet asiantuntijat ovat arvioineet, että Bottas ei ole korkealla tallin papereissa. Esimerkiksi Esteban Oconin uskotaan nousseen suomalaisen edelle. Ykkösvaihtoehto olisi Carlos Sainz, mutta hän näyttää valitsevan Williamsin.

Bottaksen tallikaveri Guanyu Zhou ei ilmeisesti ole korkealla Kick Sauberin papereissa. Viime päivinä on kuitenkin huhuiltu, että Alpine saattaa haluta hänet Pierre Gaslyn tallikaveriksi. Kiinalaiskuski antoi myös tuohon viittaavia kommentteja hiljattain.

– Kaikki paikat ovat vielä avoinna. Se on mahdollisuus. Olen ollut aiemmin Alpinella (junioriohjelmassa). Minulla oli aina hyvä yhteys heihin, koska he antoivat minulle mahdollisuuden ennen F1-sarjaa, sanaili Zhou GPblog-sivuston mukaan.

On kuiskittu, että Zhou voisi tuoda Alpinelle sponsorirahaa jopa yli 30 miljoonaa euroa.

Mikäli Bottakselle ei irtoa paikkaa muualta ja Alpine valitsee Zhoun, on kyseessä todella epäoikeudenmukaiselta tuntuva ratkaisu. Bottas on ollut tällä kaudella selvästi Zhouta parempi kuski Sauberilla.