Leijonien valmistautuminen kohti Tshekin MM-jääkiekkoa alkoi valmistavalla ottelulla Latviassa. Suomen ja Latvian välisen ottelun varsinainen peliaika päättyi 2-2, mutta Sebastian Repo iski jatkoajalla voiton Leijonille.

Suomi vei avauserää, sillä ensimmäiselle erätauolle mentiin Leijonien 2-0 johdossa. Pekka Jormakka teki avausosuman, Sampo Rannan ja Patrik Puistolan syötöistä. Toisessa maalissa oli pitkälle samat kasvot asialla, tällä kertaa maalintekijänä oli Puistola, syöttäjinä Jormakka sekä Konsta Helenius.

Toisessa erässä Latvia kavensi ja kolmannessa erässä tuli tasoihin. Mentiin jatkoajalle, joka ratkesi ajassa 63.44, kun Repo teki voittomaalin.

Samat joukkueet kohtaavat uudestaan torstaina. Tämän jälkeen Leijonien leiritys siirtyy Suomeen.