Tiistaina pelattiin neljä ottelua MM-jääkiekossa. A-lohkossa naapurukset Tanska ja Norja pelasivat isojen panosten ottelun, jonka vei Norja. Ottelu päättyi 2-0 Norjalle, ehkä vastoin ennakko-odotuksia. Lohkon iltaottelussa vietettiin vähän isompia maalijuhlia. Kanada vei täysin Itävaltaa kaksi ensimmäistä erää, sillä kolmanteen erään lähdettiin Kanadan johtolukemissa 6-1. Sitten Kanadan täydellinen löysäily ja ylimielisyys kostautuivat: Itävalta vei kolmannen erän 5-0 ja pakotti NHL-tähtiä vilisevän Kanadan jatkoerään. Siinä John Tavares näytti hetkellisesti ryhtiä ja teki voittomaalin.

Kanadalle yhden pisteen menettäminen puhtaasti omaa hölmöyttä voi olla ratkaiseva asia myöhemmin. Varmasti joukkue tulee olemaan puolivälierissä, mutta ketä vastaan? Lohkovoitto ainakin vaikeutui huomattavasti turhalla pisteen pudottamisella. Positiivisena asiana Connor Bedard teki maalin ja nousi sillä pistepörssin kärkeen.

Lohkossa B Latvia otti ensimmäisen voittonsa varsinaisella peliajalla kukistamalla Kazakstanin 2-0. Tämä pitää Latvian hyvin mukana taistelussa paikasta lohkon neljän parhaan joukkoon. Ranska kukisti Puolan 4-2 ja otti kolme pistettä jättäen Puolan lohkon jumboksi.

Keskiviikkona MM-kisoissa pelataan A-lohkossa kaksi ottelua. Tshekki kohtaa Tanskan ja Sveitsi Britannian. B-lohkon ottelut ovat Saksa-Latvia ja Slovakia-Puola.