NHL:n viimeinen puolivälieräjoukkue selvisi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Dallas Stars voitti seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa Las Vegasin maalein 2-1. Äärimmäisen tasainen ja paljon vaihdellut sarja päättyi suomalaisittain iloisesti – Dallasin mukana jatkaa joukko suomalaispelaajia Stanley Cupin metsästystä, kun Las Vegasissa ei suomalaispelaajia ole.

Dallas meni ottelussa johtoon 14. minuutilla, kun Wyatt Johnston onnistui maaliteossa. Brett Howden tasoitti toisessa erässä ja kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa. Erää pelattiin vain 44 sekuntia, kunnes ottelun voittomaalin tekijäksi nousi Radek Faksa. Tshekkipelaaja loukkaantui joukkueiden toisessa kohtaamisessa ja palasi vasta seiskapeliin – ja ratkaisi sarjan.

Dallasin suurin sankari löytyy kuitenkin tolppien välistä. Jake Oettinger oli jälleen loistava maalilla ja miehen johdolla Las Vegasin tähdet pysyivät kurissa. Dallas jatkoon ja seuraavaksi joukkue kohtaa Coloradon.

New York Rangers ja Carolina aloittivat oman puolivälieränsä jo sunnuntaina. Rangers oli kotonaan maalin vahvempi. Ottelun ratkaisi Rangersin erinomainen ylivoimapeli, sillä joukkueen neljästä maalista kaksi syntyi ylivoimalla. Tehopelaajana hääräsi ruotsalainen Mika Zibanejad, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden. Carolinan puolelta Sebastian Aho oli tutun tyylikäs ja tehokas: kaksi maalisyöttöä kirjattiin Ahon tilille, mutta erinomainen suoritus ei riittänyt voittoon. Rangers vei avausottelun kotonaan maalein 4-3 ja siirtyi sarjassa 1-0 johtoon.