NHL:n kausi huipentui kahden huippujoukkueen seitsemänteen finaaliin. Finaalissa Florida Panthers voitti Edmonton Oilersin maalein 2-1 ja voitti seurahistoriansa ensimmäisen Stanley Cupin.

Finaalisarja tarjosi käänteitä, suuria tunteita ja loistavia suorituksia. Ensin Florida voitti kolme ensimmäistä finaalia, sitten Oilers nappasi kolme voittoa putkeen. Seitsemännessä finaalissa Florida osoitti, miksi kolmen voiton takaa on sarjan historiassa ollut miltei mahdotonta nousta voittajaksi asti – edelleen 1942 oli edellinen kerta, kun näin tapahtui.

Florida meni ottelussa johtoon neljän minuutin pelin jälkeen, mutta Edmonton tasoitti kaksi minuuttia myöhemmin. Ottelun viimeiseksi jäänyt maali syntyi 35. minuutilla, kun Sam Reinhart teki lukemiksi 2-1. Reinhartin osuma jäi myös Stanley Cupin uuden kodin ratkaisseeksi voittomaaliksi.

Peräti viisi uutta suomalaista saa nimensä himoittuun pokaaliin. Sasha Barkov joukkueen kapteenina oli koko kauden loistava ja vain Connor McDavidin käsittämättömät pudotuspelit estivät tamperelaisen valinnan pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Anton Lundell otti jälleen askeleen eteenpäin, Eetu Luostarinen todisti olevansa kovan luokan NHL-pelaaja ja Niko Mikkola vakiinnutti paikkansa Floridan puolustuksessa. Viides suomalaisvoittaja, Tuomo Ruutu, operoi joukkueen apuvalmentajana.

Barkov teki suomalaista jääkiekkohistoriaa. Hän sai ensimmäisenä suomalaisena noutaa pokaalin kapteenin ominaisuudessa. Sen monivuotinen tähtipelaaja ansaitsi – pokaali meni oikeaan osoitteeseen niin kapteenin suhteen kuin oikean joukkueen voittaessa.