Colorado jatkaa NHL:n pudotuspeleissä seuraavalle kierrokselle. Joukkue voitti vieraskaukalossa Winnipegin lukemin 6-3 ja lähetti Jetsin lomille otteluvoitoin 4-1. Yksi ottelun suurista sankareista oli Mikko Rantanen, joka avasi pudotuspelien maalitilinsä parhaalla mahdollisella hetkellä. Rantasen ensimmäinen maali vei Coloradon 4-3 johtoon ja jäi voittomaaliksi. Rantanen teki myös 5-3 maalin, joka periaatteessa katkaisi Jetsin selkärangan. Jo aiemmin ottelussa Rantanen oli antanut yhden maalisyötön.

Artturi Lehkonen teki ottelussa jo viidennen pudotuspelimaalinsa, joten suomalaispanos oli huima. Muutenkin Colorado oli taas vahvalla pelipäällä ottelun loppupuolella. Kun ratkaisua tarvittiin, se tuli. Tähtipelaajat kantavat vastuuta, kun sitä eniten tarvitaan – kuten Mikko Rantanen.

Carolina teki omassa ottelussaan sen, mitä odotettiin. Joukkue käytti kotikenttäetunsa hyväkseen ja voitti kolmannen erän puhtaasti 3-0. Kun ottelu oli kahden erän jälkeen 3-3, loppuluvuiksi tuli 6-3. Carolinan suomalaispelaajista Teuvo Teräväinen teki yhden maalin. Ylipäänsä Carolinan voiton avain oli monipuolinen onnistuminen koko materiaalin kautta. Vastuu ja tehot jakautuivat. Islandersin kausi päättyi tähän, Carolina jatkaa odotetusti eteenpäin.

Toronto joutui Bostonin kotiluolaan veitsi kurkulla ja ilman ykköstykkiään Auston Matthewsia. Joukkue otti taisteluvoiton pitkän kaavan mukaan. Vasta jatkoajalla nähtiin ottelun ratkaisu, kun Matthew Knies teki 62. minuutilla maalin, joka pidensi Toronton kautta ainakin yhden ottelun verran. Ottelusarja on nyt Bostonille 3-2.

Nashville pysyi myös hengissä sarjassa Vancouveria vastaan. Juuse Saros oli maalissa loistava, kun Vancouver kaatui vieraskaukalossa niukasti 2-1. Vancouver meni ensin johtoon, mutta Nashville tuli rinnalle ja lopulta maalilla ohi. Kaikki ottelun kolme maalia syntyivät päätöserässä. Voitolla Nashville kavensi ottelusarjan lukemiin 2-3.

Ensi yönä pelataan NHL:n pudotuspeleissä kaksi ottelua. Dallas ja Las Vegas jatkavat ääritasaista taisteluaan ja Edmonton yrittää katkaista Los Angelesin kauden.