Carolina pääsi kotijäälleen yrittämään ottelusarjan kaventamista kahden vierastappion jälkeen. Toisin kävi. New York Rangers otti massiivisen voiton jatkopaikkaa ajatellen ottelun jatkoajalle. Voittomaalin teki Rangersin venäläistähti Artemi Panarin.

Carolina aloitti vahvasti ja meni 1-0 johtoon maalitykki Jake Guentzelin maalilla. Rangers tasoitti alivoimalla Chris Kreiderin osumalla ja meni kolmannen erän kuudennella minuutilla johtoon. Carolinan Sebastian Aho juoni kiekon Andrei Svetsnikoville puolitoista minuuttia ennen peliajan päätöstä ja Carolina tuli tasoihin.

Jatkoerän toisella minuutilla iski Panarin. Pudotuspelien neljäs maali sinetöi Rangersille 3-2 voiton ja 3-0 johdon otteluvoitoissa. Carolinalle jäi nyt suunnaton vuori kiivettäväksi ja ottelusarja on katkolla jo seuraavassa ottelussa. Peli pelataan Carolinassa.

Yön toisessa pelissä Dallas otti itseään niskasta kiinni. Joukkue voitti Coloradon 5-3 ja ottelun tehoista vastasivat pääosin Dallasin suomalaiset. Maaleista kaksi teki Miro Heiskanen, Roope Hintz teki yhden ja Esa Lindell sinetöi Dallasin voiton tyhjiin. Vain Tyler Seguin ”sekoitti” suomalaisen värisuoran tekemällä joukkueensa neljännen maalin.

Ottelun suurin tähti oli Hintz. Varjojen mailla oikeastaan koko pudotuspelit vaellellut suomalaistähti palasi nyt komeasti tasolleen. Tehdyn maalin lisäksi hän alusti kolme maalia, joten saalis oli komea 1+3.

Dallas johti ottelua kahden erän jälkeen 4-0, mutta Colorado esitteli taas yhden kirin ja tuli lukemiin 4-3. Yksi Coloradon maaleista kirjattiin Joel Kivirannalle ja Artturi Lehkonen syötti yhden maalin. Mikko Rantanen jäi tällä kertaa pisteittä.

Ottelusarja siirtyy nyt Coloradoon lukemissa 1-1.