Pikkuleijonien kotikisat loppuivat lyhyempään kuin toivottiin ja uskottiin. Vahvaksi ikäluokaksi noteerattu ryhmä päätti alkulohkonsa rökäletappioon USA:lle. Tällä ei loppujen lopuksi ollut merkitystä, sillä joukkue sai vastaansa sopivan vastustajan – aina sytyttävän Ruotsin.

Mutta niin se on päinvastoinkin. Ruotsi lähti peliin terävästi ja meni johtoon. Suomi tasoitti Heikki Ruohosen maalilla, mutta toisessa erässä Ruotsi iski uudelleen. Kolmanteen erään lähdettiin Ruotsin 2-1 johdossa.

Kun kolmannessa erässä Suomi ei päässyt tolppaa lähemmäksi, päättyi Pikkuleijonien polku. Ruotsi jatkaa mitalipeleihin, Suomi ei.

Joukkueen tähtipelaaja Konsta Helenius pohti tappion syitä TV5:n haastattelussa seuraavasti.

– Mahdollisuudet oli vaikka mihin, mutta pienestä pelit on kiinni. Tällä kertaa Ruotsi voitti. Ehkä ne tuli paremmin peliin sisään. Olimme turhan pehmoisia, Helenius pohti ottelun jälkeen.

Joka tapauksessa kyseessä oli iso pettymys. MM-kisat jatkuvat, mutta ilman Suomea.