Italia on tunnetusti sitkeä turnausjoukkue. Tällä kertaa ryhmä jätti jatkopaikkansa varmistamisen tavallistakin tiukempaan paikkaan, sillä lohkon B ratkaisuottelussa Italia teki helpottavan 1-1-tasoitusmaalin vasta 97. minuutilla.

Kroatia tarvitsi voiton päästäkseen jatkoon. Tämä näkyi joukkueen erittäin uhrautuvassa pelissä ja taisteluilmeessä. Konkarikapteeni Luka Modric johti joukkojaan edestä – Modric sai tilaisuuden viedä joukkueensa johtoon toisella jaksolla, mutta hän epäonnistui rangaistuspotkussa. Vain minuutti tämän jälkeen Modric kuittasi virheensä ja vei Kroatian 1-0-johtoon.

Johti kesti aivan ottelun loppuhetkille. Sitten tiukasti ja organisoidusti puolustaneen Kroatian systeemit pettivät ja Italia pääsi vastaiskuun. Vaihdosta kentälle tullut Mattia Zaccagni sijoitti tyylikkäästi pallon yläkulmaan ja Italian juhlat olivat valmiit. Samalla Kroatian pelaajat vaipuivat nurmen pintaan tietoisina siitä, että todennäköisesti kisat olivat siinä.

Lohkon toisessa ottelussa Espanja jatkoi voittokulkuaan voittamalla Albanian. Hyvin paljon kierrättäneen Espanjan ja ottelun ainoan maalin teki Ferran Torres jo ottelun alussa. Lohkon B lopputulos oli seuraava: Espanja vei lohkon kolmella voitolla ja yhdeksällä pisteellä. Italia oli kakkonen kerättyään neljä pistettä, Kroatia kolmas kahdella pisteellä ja Albania lähtee kotimatkalle yhden tasapelin saavuttaneena.

Tiistaina pelataan lohkot C ja D valmiiksi.