Liverpool nappasi viime viikolla vieraskentällä selvän 5-1 voiton Sparta Prahaa vastaan, joten Eurooppa-liigan neljänesvälierien toiseen osaotteluun jäi melko vähän jännitettävää.

Brittiseuran manageri Jürgen Klopp ei silti säästellyt avainpelaajiaan, vaan marssitti kaikesta huolimatta torstaina kotiyleisön mieliksi avaukseen ykköstykkinsä. Ja nämä laittoivat tuulemaan.

Kamppailua oli ehtinyt kulua ainoastaan 14 minuuttia, kun Liverpool oli iskenyt tulostaululle jo tylyt 4-0 lukemat. Tshekkiläisten ensimmäisen jakson lopun kavennus oli ainoastaan kosmetiikkaa.

Loppulukemat mittelössä olivat 6-1 ja yhteismaalit otteluparissa peräti 11-2. Näin Liverpool jatkaa Eurooppa-liigassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Muut jatkoon päässet joukkueet olivat: kahdella lisäajan osumalla Qarabahin kaatanut saksalainen Leverkusen, West Ham (murskasi Freiburgin toisessa osaottelussa 5-0), Benfica (kaatoi Rangersin), AC Milan (kaatoi Slavia Prahan), Marseille (kaatoi Villarrealin), Atalanta (kaatoi Sportingin) ja AS Roma (pudotti jatkossa Brightonin).