HJK:n eurotaival alkoi kaikkea muuta kuin suunnitelmien mukaan. Klubi kohtasi Mestarien liigan ensimmäisessä karsintaottelussa liettualaisen FK Panevezysin ja hävisi puhtaasti 0-3.

HJK:n avausjakso oli kehnoa peliä ja kotijoukkue meni 1-0 taukojohtoon. Klubin peli parani toisella jaksolla, mutta se ei näkynyt tulostaululla – päinvastoin. Isännät tekivät kaksi maalia lisää ja ottivat todella ison askeleen kohti jatkopelejä.

Toisaalta toinen ottelu on vielä pelaamatta ja HJK on aiemminkin pystynyt kääntämään vaikeita tilanteita kotonaan edukseen. Tähän on hyvä mahdollisuus nytkin, sillä liettualaisjoukkue ei ole kaksinen. Tuntuu tietysti oudolta todeta näin, kun lukemat olivat niinkin selvät. Mutta on täysin selvää, että HJK:n täytyy parantaa pelaamistaan roimasti ja siihen on täysi mahdollisuus.

Klubille kaksi viimeistä ottelua ovat olleet vaikeita. Veikkausliigassa homma on käynyt kuin tanssi tuloksien suhteen, pelit eivät kovin säkenöiviä ole olleet, mutta viikonloppuna Ilves antoi joukkueelle selkäsaunan ja nyt Panevezys takoi samat lukemat tauluun kuin Ilves viikonloppuna.

Kahden ottelun yhteistulos 0-6 on HJK:lle hyvin harvinainen.