Venezia ei pystynyt hoitamaan omaa osuuttaan Serie B:n viimeisellä ja ratkaisevalla kierroksella. Ennen vieraspeliä Speziaa vastaan oli tarjolla, ainakin teoriassa, suora nousu.

Jos Venezia voittaa ottelunsa, pitää toisen nousijatarjokkaan, Comon, menettää pisteitä omassa ottelussaan Cosenzaa vastaan. Tämän yhtälön toteutuessa Venezia nousisi suoraan.

Jos pelit olisivat päättyneet vain yhteen jaksoon, Joel Pohjanpalo ja Jesse Joronen olisivat juhlineet nousua. Venezia johti tauolla 1-0 ja Como oli samoin lukemin häviöllä. Como ei koskaan noussut tasapeliä korkeammalle, mutta Venezia romahti. Joukkue päästi toisella jaksolla turhaan Spezian mukaan ja verkko heilui Jorosen takana kahdesti minuuteilla 56 ja 61. Mitään näkyvää kiriä Venezia ei saanut aikaan ja nousu kariutui omaan kehnoon toisen jakson suoritukseen.

Spezia oli tehnyt kotiläksynsä ja piti Joel Pohjanpalon todella tarkasti koko ottelun ajan. Italian Serie B:n maalikuninkuus varmistui silti – 22 osumaa kovassa sarjassa on upea saavutus.