Veikkausliigan ”jalkapallopäivän” kierros meni miltei täydellisesti HJK:n kannalta. Klubi nitisti täpötäydellä Oulunkylän areenalla Helsingin derbyssä Gnistanin 4-0. HJK oli ottelussa selvästi isäntiä edellä, joskin lukemat kasvoivat turhankin suuriksi loppuhetkillä.

Paikallispelin voitto lämmitti varmasti, mutta samoin lämmittivät tiedot muilta paikkakunnilta. KuPS ei pystynyt murtamaan Hakan tyylipuhdasta bussipuolustusta millään ja Anton Lepolan huippupeli tahditti Hakan makoisaan vierasvoittoon. Samalla KuPS koki kauden ensimmäisen tappionsa, joten sarjataulukon viimeinenkin nollatilasto murtui. Kun seuraavalla kierroksella KuPS matkustaa HJK:n vieraaksi, saattaa jo ensi viikolla KuPS:n etumatka Klubiin nähden olla ajettuna kiinni.

Kärjen joukkueista SJK katkaisi orastavan tappioputkensa voittamalla kotonaan EIF:in maalein 3-1. Kärkijoukkueista VPS ei pystynyt murtamaan IFK Mariehamnin puolustusta ja ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin eli VPS menetti myös kaksi tärkeää pistettä.

Ilvekselle täysi pistepotti

Sen sijaan Ilves otti täyden pistepotin Interin vieraana Turussa. Joukkue voitti vieraskentällä 2-0 ja jatkaa hyvissä asemissa kärkipäässä. Interin vuoristorata jatkuu, tosin nyt on tappiosta huolimatta helpompi hengittää kuin vielä pari viikkoa sitten.

Kriisijoukkueiden kohtaaminen Oulussa päättyi 2-2 tasapeliin. Oululle ottelu oli jälleen tuskainen – kärkimies Ashley Coffey sai katsella punaista korttia ja ratkaisija oli ratkaisuhetkillä jo suihkuraikkaana. Tästä huolimatta Oulu jaksoi painaa loppuun asti ja joukkue teki tasoituksen vasta ottelun lisäminuuteilla. Lahdelle positiivinen asia oli siinä, että joukkue teki kaksi maalia, huono asia, että voitto meni vajaalla pelanneelle joukkueelle loppuhetkillä. Todennäköisesti tulos ei tyydyttänyt kumpaakaan.

KuPS jatkaa sarjan kärjessä pisteen VPS:n edellä. HJK on kolmantena kaksi pistettä VPS:n perässä yhden ottelun enemmän pelanneena. Ilves ja SJK ovat pisteen Klubin perässä. Haka seuraa pisteen tästä, yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin KuPS, VPS, Ilves ja SJK. Tasapeli nosti FC Lahden pois jumbosijalta, pisteen EIF:n edelle.