Veikkausliigan avauskierros pelattiin lauantaina. Kierroksen päättäneessä oletetussa kärkiottelussa kohtasivat viime kauden mestari HJK, joka matkusti viime kauden hopeajoukkue KuPS:in vieraaksi Kuopioon. Ottelusta povattiin tasaista, mutta toisin kävi. KuPS oli loistavassa vireessä, HJK ei. Lopulta KuPS nappasi itseluottamuksen kannalta täydet pisteet lukemin 3-1.

Yksi ottelun kohokohdista oli KuPS:in 3-1 maali. Paluumuuttaja Petteri Pennanen oli alustamassa tilannetta, jonka hän kauniin syöttökuvion päätteeksi viimeisteli. Komea laukaus painui yläriman ja tolpan kautta Klubin maalin yläkulmaan. Kuriositeettina mainittakoon, että ottelun neljästä maalista kolme syntyi kulmapotkuista.

Veikkausliigatulokas Gnistan ei ujostellut avauksessaan. Täyden kotiareenan edessä Gnistan osoitti, ettei nousu tullut suotta. FC Inter meni alussa johtoon, mutta Gnistan nousi ensin tasoihin ja sitten ohi. Gnistanin voittomaalin teki Vertti Hänninen komealla laukauksella etuyläkulmaan. Ottelu päättyi 2-1 Gnistanille.

FC Haka pelasi koko viime kauden ilman kotitappiota. Näin ei käy tällä kaudella. VPS haki kolme pistettä Tehtaankentältä. VPS meni ottelussa pikavauhtia 2-0 johtoon, pitkälti Hakan puolustuksen avustuksella. Toisella jaksolla Haka nousi maalin päähän, mutta lopun painostus ei tuonut tasoitusta.

Hylätyn maalin tuuletus toi ulosajon

Tammelan stadionin avausottelussa ei nähty maaleja. Tai nähtiin aivan loppuhetkillä, mutta Santeri Haaralan suoraan kulmasta tekemä osuma hylättiin. Haarala ehti tuulettaa maaliaan ottamalla paidan pois – tyly lopputulos: ei maalia, varoitus paidan riisumisesta ja punainen kortti toisen varoituksen vuoksi. FC Lahti puolusti tyylikkäästi ja maaliton tasapeli jäi historian kirjoihin uuden Tammelan kautta aikojen ensimmäisen Veikkausliigaottelun tulokseksi.

Maarianhaminassa odotettiin mielenkiinnolla, millainen Veikkausliiganousija EIF on. Ottelu näytti, että sitkeä. Kausi käynnistyi muutenkin saarella hyvin vilkkaasti, sillä yhdeksän minuutin pelin jälkeen oli tehty jo kolme maalia. IFK Mariehamn teki niistä kaksi, EIF yhden. Jo ennen kuin 20 minuuttia oli kellossa, EIF tuli tasoihin. Tämän jälkeen ottelun viimeistä ja ratkaisevaa maalia saatiin odotella pitempään. Viisi minuuttia ennen loppua Oskari Sallinen teki maalin ja täysi pistepotti jäi Maarianhaminaan.

Seinäjoella SJK lähti tavoittelemaan hyvää kauden alkua AC Oulua vastaan. Joukkue sai mitä toivoi, sillä pohjalaiset voittivat avauspelin 2-1. Ottelu oli ensimmäisen jakson jälkeen 1-1, mutta toisella jaksolla Pyry Hannola huudatti runsaslukuista yleisöä tekemällä voittomaalin.

Veikkausliigan toinen kierros pelataan ensi viikolla. Torstaina kohtaavat HJK ja FC Lahti ja perjantaina on vuorossa kolme ottelua: Haka-EIF, VPS-SJK sekä FC Inter ja Oulu. Lauantaina kierros päätetään otteluilla Ilves-Gnistan ja IFK Mariehamn-KuPS.