Miesten lentopallomaajoukkueen mahdollisuudet Euroopan Kultaisen liigan Final 4- lopputurnaukseen menivät perjantai-iltana Tsekin Karlovy Varyssa pelatun lohkovaiheen päätösottelun tappioon Romanialle. Romanian voittonumerot olivat 2-3 (25-23, 25-21, 24-26, 24-26, 12-15).

Suomi vei kaksi ensimmäistä erää ja oli lähellä puhtaalla 3-0 -voitolla sytyttää lopputurnausliekin kunnon leiskuun. Näin ei kuitenkaan käynyt ja lopulta Romania vei kolme viimeistä erää kaikki niukasti nimiinsä.

Veljekset olivat hyvin hereillä heti ottelun alussa ja vahvalla keskipelillä peli käynnistyi mainiosti. Koko erän keskikaista toi tulosta yllättävänkin paljon romanialaisille vaikeuksia aiheuttaen. Erän katkaisusta meinasi vain tulla taas haastavaa, mutta Romanian verkkosyötöllä erän Veljeksille 25-23 kolmannella eräpallolla.

Romania tuli rytinällä kakkoserään ja Alexandru Ratun vahvoilla syötöillä se karkasi 3-8 -johtoon. Fedor Ivanovin kostoisku kuitenkin seurasi ja Veljekset olivat jälleen pelissä mukana. Johtoon siirtyminen (11-10) maksoi Suomelle kovan hinnan, kun pallon torjunut Alexej Zhbankov loukkasi samalla nilkkansa. Miika Haapaniemi tuli kuitenkin terävästi peliin Zhbankovin tilalle. Suomi ei antanut loukkaantumisen häiritä, vaan vei erän lopun vakuuttavasti (25-21).

Adrian Aciobanitei aiheutti kolmannen erän alkuun melkoista shokkihoitoa syötöillään ja Romania karkasi 0-5 -johtoon. Suomi nousi nopeasti tasoihin (9-9), mutta ei saanut johtoasemaa haltuunsa. Romania syttyi erän puolivälissä mainioon peliin ja nousi jo 14-18 -johtoon. Loppuerässä oli Suomen vuoro nousta mainiosti, mutta Romania hoiteli erän toisella eräpallollaan 24-26.

Romanian vahvan neljännenkin erän alun (7-11) myötä Antti Ronkainen tuli peliin Luka Marttilan (kuvassa) tilalle. 12-16 -numeroissa Aaro Nikula tuli puolestaan hakkuriksi Joonas Jokelan tilalle. Romanian 20-24 -johto hupeni vielä kertaalleen Ronkaisen hurjalla syöttövuorolla, mutta lopussa se hoiteli erän 24-26.

Päätöserän 3-0 -johto katosi hetkessä (3-3) ja puolia vaihdettiin Romanian 6-8 -johdossa. Tämän vastustaja piti loppuun asti vieden erän 12-15.

Niko Suihkonen oli Veljesten tehopelaaja (19/+7) Petteri Tyynismaan (13/+9, hyökkäys 73 %) kanssa. Romania vei torjunnat 15-8, mutta Suomi vei ottelun puolustuksen tylysti 52-37.

Veljesten tapahtumat jatkuvat loppukesästä leirityksellä ja Bulgarian kohtaamisella kahdessa maaottelussa Suomessa heinäkuun lopulla.