Suomen naisten voittokulku Hopeisessa liigassa sai torstaisen Luxemburg-ottelun jälkeen jatkoa lauantaina Hakametsässä kun joukkue kaatoi Portugalin erin 3-1 (15-15, 28-26, 25-14, 25-20).

Suomen tehokuningatar ottelussa oli myös torstaina edukseen esiintynyt Yasmine Madsen (24/+18). Hyviä tehoja takoivat Madsenin lisäksi myös Ada Aronen (15/+6) sekä Daniela Öhman (13/+9).

Ottelu alkoi kuitenkin Suomen kannalta mollivoittoisesti ja ensimmäinen erä oli vieraiden hallintaa. Suomen vastaanotto takkuili ja lusitaanit karkasivat Margarida Maian (9/+9), sekä Alice Clementin (7/+6) vahvan hyökkäyspelin avulla 25-15 erävoittoon.

Toisessa erässä Suomen naiset heräsivät kamppailuun mukaan. Vastaanottoprosentti parani ensimmäisestä erästä huomattavasti (14%->48%) ja ykköstähtenä loistanut Madsen sai mainiosti pelin rytmistä kiinni tehden erään kahdeksan pistettä. Erä jatkui tasaisissa merkeissä aina loppumetreille saakka, Suomen lopulta tasoittaen erävoitot lukemin 28-26.

Toisessa erässä nähtiin myös jälleen debytantti Suomen väreissä, kun Neea-Maria Joki pääsi erän loppuvaiheilla kentälle näyttämään syöttötaitojaan.

Ada Aronen saneli alkutahdit kolmannelle erälle 5-0 syöttöputkellaan, eivätkä naiset tämän jälkeen pysähtyneet enään katsomaan taakseen ja taiteilivat taululle makean 25-14 erävoiton.

– Muutettiin vähän puolustuspaikkoja ja taktiikoita ensimmäisen erän jälkeen. Hyökkäsimme enemmän yläkäsiin ja katsoimme peippien paikkoja kun pitkät peipit eivät tuntuneet jäävän, purki Aronen ottelun jälkeen Lentopalloliiton sivujen mukaan.

Suomi sai neljännessä erässä Portugalin tehokkaimmat pelaajat Maian ja Clementin pimentoon ja 25-14 erävoitto toi naisille 3-1 otteluvoiton Hopeisen liigan Tampereen etapin toisesta ja viimeisestä ottelusta.