Pitkän radan EM-uinneissa nähtiin lauantaiaamuna kisa-altaassa yhdeksän uimaria, joista neljä eteni iltajaksoon. Veera Kivirinta ui erävoittoon naisten 50 metrin rintauinnin alkuerissä ja otti voiton myös illan semifinaaleissa.

Tatu Tamperetta edustava Kivirinta kellotti välierissä ajan 30,73. Aamun uinti pysähtyi aikaan 30,58. Kivirinnan henkilökohtainen ennätys matkalla on 30,33.

– Oli paljon draamaa, kun keli oli vaihteleva ja ukkosta ja lähtö viivästyi noin puoli tuntia. Ajallisesti en ihan hirveän tyytyväinen ole, sillä tuntuu, että paukkuja on kovempiinkin aikoihin. Semifinaaliuinnissa oli vähä turhan paljon haluja ja frekenssit oli turhan korkeat, jos huomenna vähän rauhottaisi niitä. Ulkokisoissa mennään sään mukaan, mutta hyvä puoli vesisateessa oli se, että lämpötila laski. Odottelu kisauikkari päällä ei ole ihanteellinen tilanne, mutta se oli sama kaikille. Toivottavasti uin huomenna finaalissa kaikista kovimman ajan, Kivirinta analysoi Uimaliiton verkkosivuilla.

Samaa seuraa edustava ja samalla matkalla kilpaillut Ida Hulkko ui myös odotetun vahvasti huomiseen finaaliin. Hulkko pysäytti semifinaalissa kellot aikaan 31,36 ja se toi sijan seitsemän. Aamulla Hulkon aika oli 31,20.

– Kyllähän tässä on ollut vähä teemana maksimissaan minimit. Tietysti ukkonen ja salamointi tuo ihan oman mausteensa tähän touhuun, mutta olen ihan tyytyväinen. Se on lunastettu paikka huomiseen iltaan ja sieltä lähdetään reunaradalta haastamaan. Hyvällä fiiliksellä lähdetään Veeran kanssa eteenpäin, Hulkko iloitsee.