EM-yleisurheilussa Suomi saavutti jälleen kerran viimeisessä suomalaislajissa mitalin. Mitalisampo, miesten keihäänheitto, ei pettänyt tälläkään kertaa. Nyt venyjä ei ollut Lassi Etelätalo vaan Oliver Helander, joka avasi oman mitalitilinsä arvokisoissa. Ja samalla Suomen mitalitilin kisoissa.

Helender oli pahassa paikassa, sillä kaksi ensimmäistä heittoa menivät täysin pieleen. Kolmannella oli saatava tulos ja se tuli. Tulos 85,75 oli Helanderin kauden paras ja se oli myös pronssimitaliheitto.

Kilpailun voitti Tshekin Jakub Vadlejch, joka saavutti viimein pitkän uransa ensimmäisen arvokisavoiton. Voittotulos 88,65 syntyi viimeisellä kierroksella ja pronssimitali vaihtui kultaiseksi. Toiseksi tuli Saksan Julian Weber avauskierroksella tulleella tuloksella 85,94.

Lassi Etelätalo oli kisan kuudes tuloksella 82,80 ja Toni Keränen karsiutui kolmelta viimeiseltä kierrokselta. Tulos oli 80,76.