Korkeushyppy oli yksi Rooman EM-kisojen odotetuimmista lajeista eikä italialaisten tarvinnut pettyä. Tähtihyppääjä Gianmarco Tamberi tarjosi urheilua ja viihdettä koko rahan edestä kauden ensimmäisessä kilpailussaan. Puolipartainen hyppääjä oli pudota kisasta korkeudessa 229, jonka hän ylitti Italian presidentin ja kotiyleisön riemuksi kolmannellaan.

Lopulta Tamberi kukisti ukrainalaishaastajansa korkeudessa 231 ja eteni voittoon. Voiton varmistuttua hän villitsi vielä yleisön hyppäämällä kauden kärkituloksen 237.

Jos Tamberi on supertähti korkeudessa, sitä on myös Karsten Warnholm aitajuoksussa. Norjalainen dominoi täysin 400 metrin aitoja ja voitti kisaennätyksellä kultaa. Yhtä ylivoimainen oli Hollannin Femke Bol naisten puolella samalla matkalla.

Naisten keihäässä Itävallan Victoria Hudson voitti, mutta palkintopallilla nähtiin kaksi muuta tyytyväistä mitalistia. Toiseksi tullut Serbian Adriana Vilagos teki oman ennätyksensä, samoin pronssille tullut Norjan Marie-Therese Obst.

Naisten 200 metriä oli Sveitsin Mujinga Kumbundjin heiniä.