Topias Laine ja Suvi Kemppainen voittivat sunnuntaina Pihtiputaan keihäskarnevaalin pääkilpailut ensi kertaa urallaan.

Laine heitti Kalevan kisojen jälkeen toisessa perättäisessä kilpailussa yli 80 metriä ja voitti tuloksella 80,90. Kemppainen voitti naisten kilpailun kauden parhaallaan 56,92, mutta loukkasi epäonnekseen polveaan viimeisessä heitossa.

Helsingin Kisa-Veikkoja edustavalle Laineelle voitto maistui. Tasaisen alkukauden jälkeen tulossarjoihin on löytynyt Laineen kaipaamia ”piikkiheittoja”.

– Heittäminen tuntuu nyt hyvältä. Alkukauden junnasin siinä 77 metrin pakeilla. Kuortaneelta eteenpäin tasoon on tullut pari-kolme metriä lisää ja nyt parissa viimeisessä kilpailussa olen päässyt 80 metrin paremmalle puolelle, Laine toteaa Suomen Urheiluliiton verkkosivuilla.

Vasa Idrottssällskapin Jarmo Marttila oli Pihtiputaalla toinen heitettyään kauden parhaansa 78,90. Kuopion Reippaan Taneli Juutinen oli kolmas tuloksella 75,06.

Kemppainen voitti Pihtiputaan naisten kilpailun uransa kolmanneksi parhaalla tuloksella 56,92, jolla hän menee kesän kotimaan tilastossa kolmanneksi. Kilpailu päättyi kuitenkin epäonnisesti, kun Kemppaisen jalka lipesi ja samalla polvi sai tällin ja kipeytyi hänen viimeisessä heitossaan.

Kajaanin Kipinää edustavalle Kemppaiselle se oli harmittava takaisku, sillä hän on aiemmin kuntouttanut vasemman jalan polvivammaa.

– Tämä oli minulle tosi tärkeä kilpailu. Oli mukava onnistua ja saada paras tulos vuoden 2020 jälkeen, kun vasemman poljen kanssa on ollut ongelmaa, Kemppainen huomauttaa.

Turun Urheiluliiton Elina Kinnunen oli toinen uudella ennätyksellään 55,80. Viisi vuotta vanha entinen ennätys parani 39 senttiä ja sarja oli muutenkin hyvä.

Kinnusen seurakaveri Sanne Erkkola heitti hänkin kauden parhaansa 53,77 ja sijoittui kolmanneksi.