F1-varikolla odotetaan nyt kuumeisesti Ferrarin jättävän Carlos Sainzin päätöstä hänen ensi kauden tallistaan. Ainakin Williams, Haas, Alpine ja Kick Sauber ovat kiinnostuneita espanjalaisesta. Myös Valtteri Bottas odottaa kuumeisesti Sainzin ratkaisua.

Kun Sainz on tehnyt valintansa, selviää minne suuntaan Bottas voi mahdollisesti päästä. Sainz itse ei pidä kiirettä.

– Ratkaisu on niin tärkeä minulle, että otan kaiken ajan sen tekemisen suhteen. Jos jokin talli on kärsimätön, niin en voi asialle mitään. Se on minun tulevaisuuteni ja minun päätökseni. Olen kaikille niin rehellinen kuin mahdollista ja annan itselleni kunnolla aikaa, sanoi Sainz Itävallan GP:n jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Bottaksen kannalta tilanne on mielenkiintoinen. Mikäli Sainz päätyy Alpinelle, on se ilmeisen hyvä uutinen Bottakselle. F1-asiantuntijat uskovat, että Bottas on Williamsin kakkosvaihtoehto Sainzin takana. Esteban Ocon taas on Haasin kakkosvaihtoehto Sainzin jälkeen.

Mikäli Sainz valitsee esimerkiksi Williamsin, mutkistunee Bottaksen tilanne. Suomalaiskuski ei ilmeisesti ole kovin korkealla Alpinen papereissa. Mikäli Haas ottaisi Oconin, olisi Kick Sauber potentiaalisesti ainoa vaihtoehto Bottakselle.

Aina on olemassa erittäin pieni todennäköisyys sille, että Mercedes ei ole valmis nostamaan Andrea Kimi Antonelliä ensi kaudeksi F1-auton rattiin. Se voisi tarkoittaa Bottakselle vuoden pikapestiä Mersulle.