Tappara aloitti Liigan kevään 2024 finaalisarjan juuri siten, kun Tapparan se odotettiin aloittavan. Ilman suuria seremonioita, ilman mitään ylimääräistä, mutta tehokkaasti ja tylysti. Pelicans jäi lähtötelineisiin jo avauserässä. Toisessa erässä joukkue pääsi paremmin peliin mukaan, mutta Tapparan 3-1 voitto oli täysin ansaittu.

Petteri Puhakka aloitti maalinteon ottelun kolmannella minuutilla. Upean syötön takatolpalle antoi Oiva Keskinen ja Nick Halloran oli toinen maalin alustaja. Tappara ei olisi Tappara, ellei joukkue tekisi maaleja juuri silloin, kun vastustaja sellaista vähiten tarvitsee. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Otto Leskinen laukoi lukemiksi 2-0, Keskinen ja Halloran syöttäjinä. Pelicans haastoi maalin maalivahdin häirintänä, mutta turhaan.

Toisessa erässä lahtelaisilla oli hetkensä, mutta tällöin Tappara ja Kristian Heljanko pysäyttivät kaikki yritykset. Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 2-0 ja niissä pysyttiin reilut kymmenen minuuttia ennen loppua. Ajassa 49.29 Tapparan konkariosasto toimi kuin ”silloin joskus”. Olli Juolevi nuoremmasta kaartista antoi syötön Petri Kontiolalle, joka tarjoilu namun Veli-Matti Savinaiselle. Savinainen ei erehtynyt ja peli oli sillä selvä. Lubos Hortyn kuusi sekuntia ennen loppua tullut maali pilasi Heljangon nollapelin, mutta ei pelin lopputulokseen vaikuttanut.

Pelicansin täytyy olla huomattavasti parempi maanantaisessa kotiavauksessaan, jos joukkue aikoo Tapparan kaataa. Ottelusarjan jännityksen kannalta olisi hyvä, jos Pelicans taikoisi kanin hatusta ja sitä kautta tasoittaisi ottelusarjan. Jos Tappara menee 2-0 johtoon, mestaruustaistelu näyttäisi aika lailla selvältä.