Jääkiekon Mestiksen ensimmäinen finaali oli juuri niin tasainen kuin ennalta odotettiin. Runkosarjan voittaja IPK aloitti kotona Imatran Ketterää vastaan ja iisalmelaiset joutuivat juuri niin lujille kuin oli ajateltu. Lopulta ratkaisu jouduttiin hakemaan jatkoerästä.

Ketterä aloitti vahvasti ja meni toisen erän alussa jo 2-0 johtoon. Sitten IPK:n kovaksi tiedetty ylivoima iski: Austin Alger teki maalin, Alex Berardinelli ja Juuso Arola syöttivät. Ketterä meni vielä kerran maalin johtoon, mutta sitten alkoi kotijoukkueen tulitus. Erän lopussa IPK tuli maalin päähän ja kolmannen erän alussa kaksi pikamaalia nostivat kotijoukkueen 4-3 johtoon.

Ketterä näytti jälleen luonnetta ja Eetu Paasovaaran ottelun toisella osumalla vierasjoukkue tuli tasoihin ja vei ratkaisun jatkoerään.

Jatkoerää oli pelattu 15.56, kun IPK:n ylivoima iski tutuin nimin: Auger teki, Berardinelli ja Arola syöttivät. Ensimmäinen finaali IPK:n nimiin maalein 5-4.

Finaalisarjan toinen ottelu pelataan keskiviikkona. Tuolloin isäntäjoukkueena on Ketterä. Keskiviikkona pelataan myös Mestiksen pronssiottelu Kiekko-Espoon ja Hermes.