Mestiksen värikkäät ja tapahtumarikkaan pudotuspelit päättyivät lauantaina. IPK ja Ketterä tarjosivat viihdettä finaaleissa koko rahan edestä, sillä mestaruus ratkesi vasta seitsemännessä finaalissa. Varsin ailahtelevasti pelannut IPK menetti selvän johdon otteluvoitoissa, mutta kun veitsi oli kurkulla, ratkaiseva voitto tuli.

IPK meni kotiottelussaan 1-0 johtoon viidennellä minuutilla pörssihai Austin Algerin ylivoimamaalilla. Ensimmäisessä erässä IPK tuplasi johtonsa, kun Mestiksen parhaaksi pelaajaksi aiemmin viikolla valittu Leo Ring teki luvuiksi 2-0. Loppunumerot 3-0 viimeisteli kolmannessa erässä Henri Knuutinen.

IPK voitti runkosarjan ja lähti pudotuspeleihin suosikkina. Joukkue kesti paineet ja valmentaja Marko Tuomaisen jäähyväisottelussa – seuraavaksi Tuomainen valmentaa Liigassa – joukkue pääsi nostamaan kannua. Mestiksen pistepörssin voitti Auger lukemilla 10+13=23.