Edmonton Oilers meni jatkoon kanadalaisten välisestä puolivälierästä. Tasainen ja värikäs sarja päättyi lopulta Oilersin voittoon Vancouverin kotikaukalosta. Otteluparille oli ominaista sen tasaisuus: viimeinen ottelu päättyi Oilerisille 3-2 ja koko ottelusarja 4-3.

Oilers antoi shokkihoitoa Vancouverille toisessa erässä. Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Oilers teki kakkoserässä kolme maalia. Erän alussa puolustaja Cody Ceci osui toista kertaa pudotuspeleissä ja neljä minuuttia myöhemmin tutumpi viimeistelijä, Zach Hyman, teki maalin. Hymanin maalimäärä on nyt jo 11. Vajaat viisi minuuttia ennen erätaukoa Ryan Nugent-Hopkins vei ylivoimalla Oilersin 3-0 johtoon.

Peli ei ollut kuitenkaan selvä. Vancouver tuli kolmannessa erässä kovaa takaa. Ensin Conor Garland teki osuman, sitten Filip Hronek. Tuolloin ottelua oli vielä vajaat viisi minuuttia jäljellä, mutta kovasta yrityksestä huolimatta ottelun maalit jäivät tuohon.

Vancouver onnistui pysäyttämään Connor McDavidin, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Ryan Nugent-Hopkins kantoi vastuuta tekemällä pisteet 1+1, tähtipakki Evan Bouchard sai kaksi syöttöpistettä ja pistepörssin kärkinimi Leon Draisaitlkin sai yhden syöttöpisteen. Ja luonnollisesti maalinedustahirmu Hyman teki jälleen yhden maalin.

Oilers kohtaa NHL:n välierissä Dallas Starsin. Toisessa välieräparissa ovat New York Rangers ja Florida.