EM-jalkapallossa pelattiin alkulohkot loppuun keskiviikkona. E-lohkossa Slovakia ja Romania pelasivat tasapelin, joka varmisti molempien jatkopaikan. Lohkon toisessa ottelussa Ukraina ja Belgia pelasivat myös tasan, mutta johtuen Ukrainan romahduksesta ensimmäisessä ottelussa Romaniaa vastaan, joukkue lähti kotiin lohkon kehnoimmalla maalierolla.

Lohko oli ennätystasainen, sillä kaikki lohkon neljä joukkuetta saivat neljä pistettä. Tällä kertaa Romanian tehokkuus avauskierroksen pelissä oli se avain, joka vei heidät jatkoon ja Ukrainan ulos kisoista.

Lohkossa F Georgia voitti Portugalin 2-0 ottelussa, jossa Portugali oli jo varmistanut lohkovoittonsa ja jatkopaikkansa. Tämä ei poista sitä, ettei Georgia tehnyt sensaatiota. Portugalin voittaminen missä olosuhteissa tahansa on ”haastajamaalta” iso suoritus. Samalla Georgia varmisti jatkopaikkansa ja se on kova suoritus arvokisojen debytantilta. Lohkon toisessa ottelussa Turkki voitti Tshekin 2-1 ja Tshekki lähti kotimatkalle.

Neljännesvälierät alkavat perjantaina. Otteluparit muodostuivat seuraavasti: Sveitsi-Italia, Saksa-Tanska, Englanti-Slovakia, Espanja-Georgia, Ranska-Belgia, Portugali-Slovenia, Romania-Hollanti sekä Itävalta-Turkki.