EM-jalkapallossa pelattiin tiistaina kaksi lohkoa valmiiksi. Lohkossa D kohtasivat Hollanti ja Itävalta sekä Ranska ja Puola. Lohkossa C olivat vastakkain Englanti ja Slovenia sekä Tanska ja Serbia.

Jalkapallon ystäviä on hemmoteltu isoilla maalimäärillä alkulohkojen avauskierroksilla, mutta nyt on tahti muuttumassa. Tosin piristävän poikkeuksen aiheutti Hollannin ja Itävallan välinen ottelu, jossa tehtiin viisi maalia. Tilanteeseen saattoi vaikuttaa se, että kumpikin joukkue oli jo varmistanut paikkansa jatkopeleissä. Itävalta teki ottelun maaleista kolme, Hollanti kaksi.

Kun lohkon toisessa ottelussa Ranska ja Puola pelasivat 1-1 tasapelin, tarkoitti se sitä, että Itävalta voitti koko lohkon. Ranska tuli toiseksi ja Hollanti jatkaa yhtenä parhaista lohkokolmosista. Samalla turnauksen jatkokaavio meni ennakoitua nähden pahasti uusiksi: Ranska tuli ikään kuin ”väärälle” puolelle kaaviota ennakoituun nähden.

Lohkossa C ei maaleja nähty. Kritiikki Englantia kohtaan kasvoi jälleen, kun joukkue jäi maalittomaan tasapeliin Slovenian kanssa. Maalittomasti pelattiin myös Tanskan ja Serbian välisessä ottelussa.

Kaiken huutamisen keskellä olisi hyvä muistaa, että nämä tulokset sopivat mainiosti kaikille muille paitsi Serbialle. Heidän kisansa loppuivat tähän. Tulokset tarkoittivat sitä, että Englanti oli lohkon ykkönen (odotetusti), Tanska kakkonen (odotetusti) ja Slovenia kolmonen (pienimuotoinen yllätys) ja Serbia lähti kotiin. Tämän lohkon kakkos- ja kolmossijat ratkesivat kaiken ollessa tasan rankingin perusteella, jossa Tanska oli Sloveniaa parempi.

Alkulohkot pelataan loppuun keskiviikkona. Lohkossa E pelataan ottelut Slovakia-Romania sekä Ukraina-Belgia. Lohkossa F ovat vastakkain Georgia ja Portugali sekä Tshekki ja Turkki. Erityisesti viimeksi mainitussa ottelussa on muhkea panos jatkopaikan suhteen.