EM-jalkapallon A-lohko pelattiin loppuun sunnuntaina. Saksa vei odotetusti lohkon nimiinsä, tosin se tapahtui huomattavasti odotettua hankalammin. Vasta vaihtopelaaja Niclas Füllkrugin lisäminuuteilla tekemä maali takasi Sveitsiä vastaan 1-1 tasoituksen ja lohkovoiton.

Sveitsi näytti ottelussa, miten vahva joukkue se on ja miksei Sveitsiä voi laskea ulos jatkossakaan turnauksesta. Vahva prässi, tiukka asenne ja viiltävät vastaiskut toimivat Saksaa vastaan miltei koko ottelun. Sveitsi meni johtoon Dan Ndoyen hienolla maalilla, mutta jättiyllätys kuivui kasaan Füllkrugin tyylikkään puskun seurauksena.

Lohkon toisessa ottelussa Unkari voitti Skotlannin 1-0 aivan ottelun lopussa tulleella Kevin Csobothin maalilla. Skotlanti olisi voitolla ollut miltei varmasti jatkossa, mutta joukkue ei saanut tarvittavaa maalia tehty. Skotlannin kisat päättyivät, mutta spekulointivaraa jäi. Yksi selvältä vaikuttanut rangaistuspotku jäi viheltämättä erotuomareilta, VAR-tuomareilta ja muiltakin.

Ottelussa oli myös dramatiikkaa. Unkarin Barnabas Varga sai kovan iskun päähänsä ja miestä hoivattiin kentällä kaikkien niiden oppien mukaan, jotka tulivat kantapään kautta Christian Eriksenin tapauksessa kolme vuotta sitten. Unkarin pelaajien ei tarvinnut itse rakentaa näkösuojia, ne tulivat järjestäjän toimesta. Varga vietiin sairaalaan, jossa hänen kasvoissaan todettiin olevan useampi murtuma, mutta isompaa vaaraa ei ole. Jos Unkarin menee lohkokolmosten vertailussa jatkoon, Vargaa ei kuitenkaan enää kisoissa nähdä. Sen sijaan muu Unkarin joukkue näytti jo nyt ensiluokkaisesti joukkuehenkeä ottamalla Vargan symbolisesti mukaan voiton juhlintaan pelipaidoin ja elein.

Maanantaina pelataan B-lohko loppuun. Kroatia kohtaa Italian ja Albania Espanjan. Espanja on jo varmistanut jatkopaikkansa ja käytännössä lohkovoittonsa. Kaikilla kolmella muulla joukkueella on vielä mahdollisuus sijoittua lohkon kakkoseksi ja mennä sitä kautta varmuudella jatkoon.