EM-jalkapallon neljännesvälierät alkoivat lauantaina. Illan avausottelussa Sveitsi voitti Italian 2-0 ja jatkaa turnauksessa. Hallitseva mestari Italia oli täysin altavastaajana ottelussa ja Sveitsin voitto oli ansaittu. Hyvin latautunut Sveitsi oli parempi jokaisella osa-alueella.

Sveitsin maaleista vastasivat Remo Freuler sekä Ruben Vargas, jonka heti toisen jakson alkuun tullut ylänurkkakuti vei Italiasta täysin ilmat. Sveitsi hallitsi ilman suurempia ongelmia ottelua ja eteni vahvan esityksen jälkeen voittoon. Italian vastaanotto sen sijaan kotimaassa lienee kalsea – surkea turnaus odotuksiin nähden.

Illan toisessa ottelussa Saksa voitti Tanskan vähintään värikkäiden vaiheiden jälkeen. Saksa teki ottelun avausmaalin, mutta se hylättiin ennen maalia tulleen rikkeen vuoksi. Sitten ukkosmyrsky keskeytti ottelun vartiksi. Ensimmäinen jakso saatiin kuitenkin pelattua, mutta ilman maaleja.

Toisella jaksolla VAR otti suuren roolin. Tanskan Joachim Andersen vei Tanskan johtoon, mutta tilanne kutsuttiin VAR-käsittelyyn. Lopulta selvisi, että edeltävässä tilanteessa löytyi noin isovarpaan kokoinen paitsio ja maali hylättiin. Noin minuutti tämän jälkeen saksalaiskeskitys osui hyvin lähellä puolustanutta Andersenia käteen ja taas mentiin VAR-huoneeseen. Mitätön hipaisu tulkittiin käsivirheeksi ja Kai Havertz laittoi pilkun sisään.

Tämän jälkeen Tanska yritti luonnollisesti tasoitusta pienellä riskillä. Saksa puhkaisi Tanskan puolustuksen ja Jamal Musiala juoksi karkuun ja iski loppunumeroiksi 2-0.

Saksa oli ottelussa parempi ja ansaitsi jatkopaikkansa. Tanska taisteli sitkeästi, mutta tällä kertaa varvas ja sormi sekä brittituomarit olivat heitä vastaan ja kotimatka kutsuu.