Eurooppa-liigan puolivälierät saatiin pelattua torstaina. Tuore Saksan mestari Leverkusen eteni välieriin West Hamia vastaan ja suoritti jälleen tälle kaudelle tutun nousun lopussa. Joukkueen tämän kauden tappioton putki on kestänyt jo 44 ottelua.

Pitkään näytti siltä, että tappio on tulossa, joskin jatkopaikka näytti olevan hyvin hallussa ensimmäisen ottelun 2-0 voiton ansiosta. Lontoolaisten Michail Antonio vei joukkueen johtoon ottelun alussa ja ensimmäisellä jaksolla West Ham olisi voinut kääntää koko otteluparin. Kun näin ei tapahtunut, Leverkusen heitti uutta voimaa kentälle toiselle jaksolle ja peli oli sen jälkeen saksalaisten hallussa.

Näytti siltä, että Leverkusen kontrolloi ja hyväksyy niukan tappion myötä tulevan paikan välierissä. Mutta toisin kävi: Jeremy Fringpong missasi ensin avopaikan, mutta toista kertaa hollantilainen ei erehtynyt. Varsinaisen peliajan lopussa hänen laukauksensa otti kimmokkeen ja painui maaliin. Tutusti tässä kilpailussa ilman Lukas Hradeckya pelannut Leverkusen otti jatkopaikan sekä jatkoi tappiotonta putkeaan.

Kun Liverpool sai Atalantassa heti ottelun alussa pilkun, jonka Mo Salah ampui sisään, monen Reds-fanin toiveet nousivat. Olisiko taas edessä yksi niistä monista euro-illoista, kun Liverpool nousee sillasta voittajaksi? Vastaus oli ei. Maali jäi ottelun ainoaksi. Atalanta pystyi pysäyttämään Liverpoolin kohtuullisen helposti ja näin Jürgen Kloppin aikakauden viimeinen eurotaival sai päätöksensä. Atalanta meni jatkoon yhteismaalein 3-1.

AS Roma piti AC Milanin kurissa kotonaan ja voitti 2-1. Jose Mourinhon potkujen jälkeen joukkueen peli-ilme on ollut aivan toinen ja tämä toi paikan välierissä. Neljäs välieräjoukkue on Marseille, joka voitti varsinaisella peliajalla Benfican 1-0 ja maalittoman jatkoajan jälkeen oli tarkempi pilkuilla.

Välierissä kohtaavat Leverkusen ja AS Roma sekä Atalanta ja Marseille. Välierät pelataan toukokuun alussa ja Dublinissa pelattava finaali 22. toukokuuta