Jalkapallon EM-lopputurnaus on edennyt pudotuspelivaiheeseen ja nyt tahti on selvä: tulos tai ulos. Neljännesvälierät alkavat lauantaina ja yksi mielenkiintoisia otteluita on Sveitsin ja Italian kohtaaminen.

Futisuutiset-sivuston Huuhkaja-gallupissa Suomen A-maajoukkueen taustat ja pelaajat ennakoivat Sveitsin ja Italian kohtaamisesta tasaista.

Siinä missä päävalmentaja Markku Kanervan vaaka kallistuu niukasti Sveitsin suuntaan itsekin Italiassa pelaava maalivahti Jesse Joronen liputtaa varovasti saapasmaan puolesta.

– Italian pelit eivät ole menneet niin juhlavasti, jatkoon menivät rimaa hipoen. Italialla on kuitenkin kyky nousta kärsimyksistä ja se voi olla joukkueelle myös sellainen yhteen tuova voima, kun oli vähän vaikeampaa, Joronen pohtii.

– Sveitsi on taas pelannut oikein, oikein mallikkaasti, mutta joukkue ei ole kuitenkaan niin kokenut – vaikka hyvä joukkue onkin – pudotusvaiheessa. Italia jatkaa, osittain historiallisiin syihin vedoten. Ehdottomasti Italian materiaali on himpan verran kovempi.