HIFK:n jalkapallon taustayhdistys HIFK Soccer r.f. pääsi viime viikolla sopimukseen valmentaja Fabrizio Piccaretan kanssa korvaussummasta.

Fifa määräsi HIFK:n maksamaan Piccaretalle noin 90 000 euron korvauksen, koska katsoi, että oli sopinut Piccaretan kanssa päävalmentajapestistä 2022, vaikka HIFK Fotboll Ab ei ollut sopimusta Piccaretan kanssa mielestään tehnyt. HIFK Fotboll Ab ajautui viime tammikuussa konkurssiin, mutta Fifa määrää, että taustayhdistys on yhä korvausvelvollinen Piccaretalle. Fifa määräsi HIFK:n myös pelaajasiirtokieltoon.

HIFK Soccer r.f. ja Piccareta sopivat lopulta 35 000 euron summasta. HIFK:n tulee maksaa se heinäkuun puoliväliin mennessä. Jos summa suoritetaan, vapautuu HIFK pelaajasiirtokiellostaan.

Käytännössä HIFK:n jalkapallon kohtalo riippuu Piccaretasta. HIFK:n toiminta edustustasolla saattaa jalkapallossa loppua, jos rahasummaa HIFK ei saa kerättyä.

HIFK onkin lanseerannut tukituotekampanjan. Tarjolla kampanjassa on t-paitoja, julisteita, sarjalippuja sekä puhelimen taustakuvia. Lauantaihin mennessä noin 8000 euroa oli jo saatu kokoon.

HIFK pelaa nykyään Kolmosessa niillä pelaajilla, jotka ovat edustuskelpoisia. Jos Piccareta-keräys onnistuu, voi HIFK vahvistaa joukkuettaan merkittävästi.