Veikkausliigassa pelataan täysi kierros kesän ja juhannuksen kunniaksi jo keskiviikkona. Ottelut alkavat teeman mukaisesti myöhään eli käsillä on ”yöttömän yön kierros”, joka polkaistaan käyntiin 21.00.

Helsingissä kohtaavat viime vuosien kovat kilpakumppanit HJK ja KuPS. HJK on valmentajavaihdoksen jälkeen pelannut lähes virheettömästi, vain tappio Oululle oli yllätys. Samalla HJK on kuronut KuPS:in etumatkan umpeen. Jos HJK voittaa tänään kotonaan, joukkue nousee sarjataulukossa ja KuPS:in rinnalle, tosin ottelun enemmän pelanneena.

Hämmästyttävän pistesaaliin hämmentävän ailahtelevalla pelillä saavuttanut Haka kohtaa tärkeässä ottelussa Interin Valkeakoskella. Jos Haka voittaa kotona, ero ennakkoarvioiden mukaan ylemmän loppusarjapaikan kovimpaan haastajaan, Interiin, kasvaisi jo 12:sta pisteeseen. Voitolla Inter kaventaisi kummasti tilannetta. Iso peli Hakalle, mutta vielä isompi Interille.

Valmennuksensa myllännyt AC Oulu matkustaa VPS:n vieraaksi Vaasaan. VPS on sarjassa kakkosena, Oulun tilanne on tukala. Mielenkiintoista nähdä, onko koko valmennustiimin vaihdos tuonut selkeyttä Oulun peliin? Ottelusta puuttuu Oulun tärkein pelaaja Ashley Coffey, joten tämäkin tuo vierasjoukkueelle päänvaivaa.

Ilves kohtaa SJK:n kärkiottelussa Tampereella. Esiotteluna pelataan mielenkiintoinen alumnipeli, jossa jalkapalloalumnin jäsenistä koostettu joukkue kohtaa jääkiekkopuolen veteraanit. Molempien riveissä on paljon huimaa kokemusta ja nimipelaajia. Varsinaisessa ottelussa Ilves on lievä suosikki, mutta vailla mahdollisuuksia SJK ei todellakaan ole. Odotettavissa on todella viihdyttävä ja tasainen ottelu.

Tammisaaressa isketään jonkinlainen ”svensk-derby”, kun EIF kohtaa IFK Mariehamnin. EIF haluaa rakentaa kotiareenastaan linnakkeen, IFK Mariehamn on puolestaan ollut alkukauden suurin positiivinen yllättäjä Hakan ohella. EIF tarvitsee kipeästi lisäpisteitä, jotta joukkue pysyy häntäpään taistelussa mukana. Ja ne pisteet pitää hankkia nimenomaan kotoa.

FC Lahti yrittää saada valoa synkkyyteen kotikentällään, jonne matkustaa Helsingistä Gnistan. Gnistanin vahva alkukausi on muisto vain, Lahden heikko alkukausi sen sijaan on jatkunut. Lahti sai edellisessä ottelussaan Oulussa tehtyä viimein pari pelitilannemaalia lisää ja se tuonee itseluottamusta. Gnistanin on sen sijaan pakko raapia pisteitä juuri tämänkaltaisista otteluista, jos joukkue haluaa elätellä toiveita ylemmästä loppusarjasta.

Kaikki kierroksen ottelut alkavat kello 21.00.