Suomen U18-poikien lentopallomaajoukkue avasi ikäluokan EM-lopputurnauksen makealla taisteluvoitolla Turkista keskiviikkona Bulgarian Sofiassa. Suomen voitto irtosi viidessä erässä 3-2 (25-23, 22-25, 25-14, 24-26, 15-12).

Suomella oli jo neljännessä erässä kaksi ottelupalloa 24-22 -johdon myötä., mutta lopullinen ratkaisu saatiin viidennessä.

– Hyvä avausvoitto. Oli ensin kolme pistettä tarjolla, sitten oli jäämässä yksi piste käteen. Loppuviimein lähdimme voittajina pelistä. Vähän hapuilevaa ensimmäisen pelin fiilistä oli kaksi ensimmäistä erää. Kolmas ja neljä puoleenväliin oli hyvin hallussa, kunnes nenään tulleen pallon takia jouduimme tuomareiden pakottamana ottamaan pelaajan (Kaapo Vanhatupa) pois kentältä. Vähän sekosi ajatus. Turkki pelasi erän lopun kovaa.

– Viides erä oli joukkueen voitto, jokainen ukko tuli tarjoamaan juuri riittävän ekstrabuustin. Kova osoitus henkisesti vahvasta joukkueesta. Paljon maukkaampi jatkaa turnausta 3-2 -voitolla, kun 2-3 -tappiolla. Huomenna luvassa Euroopan kärkeä, kun Ranska asettuu verkon toiselle puolelle, Suomen päävalmentaja Oskar Muurinen kertasi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Torstaina Suomi kohtaa Ranskan, joka voitti avauspelissään Itävallan keskiviikkona 3-0 (25-11, 25-22, 25-21).

U18 EM-lopputurnaus pelataan 10.-21.7 Bulgariassa kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa Plovdivissa ja Sofiassa. Suomi pelaa alkulohkonsa Sofiassa.

Kahden lohkon kaksi parasta selviytyy välieriin. Kuudelle parhaalle on luvassa myös MM-kisapaikka Euroopan kiintiöstä eli lohkojen kolmoset pääsevät näin myös välieräjoukkueiden lisäksi seuraavaan U19 MM-lopputurnaukseen 2025. Viimeksi Suomi oli mukana 2013 Meksikossa.