Suunnistuksen maailmancup jatkui Italian Genovassa henkilökohtaisilla sprinteillä. Edellisen viikonlopun heikohkoista maailmancupin starteista sisuuntuneet Miika Kirmula ja Venla Harju vastasivat suomalaisten korkeimmista sijoituksista molempien ollessa upeasti kuudensia.

Naiset onnistuivat kokonaisuutena nostamaan rimaa viikon takaiseen maailmancupin avaukseen. Harjun kuudes sija, Maija Sianojan yhdeksäs ja Maiju Oksasen 17. sija ilahduttivat vaisun avausviikonlopun jälkeen. Myös miesten kilpailussa nähtiin paljon onnistumisia ja tasaista tuloksentekoa sprinttirintamalla.

Naisten mitalikolmikon muodostivat sveitsiläiset Simona Aebersold ja Natalia Gemperle sekä Norjan Ane Dyrkorn. Aebersold ja Gemperle ovat olleet mitaleilla kaikilla kolmella maailmancupin ensimmäisten kierrosten matkoilla.

Miesten kärkikolmikkoon suunnistivat Norjan Kasper Harlem Fosser, Ruotsin Martin Regborn ja tshekki Tomas Krivda.

Päivän sprintin voitot menivät samaan perheeseen, kun pariskunta Aebersold ja Fosser ottivat suvereenit voitot. Fosserin voittomarginaali oli 21 sekuntia ja Aebersoldin 28 sekuntia.

Fosser oli maaliin saavuttuaan silminnähden helpottunut tuloksestaan. Vaisu alkukausi ehti jo herättää huolta kunnosta ja terveydentilasta. Fosser totesi haastattelussa kuitenkin jättävänsä suunnitellun korkeanpaikanleirin väliin ja suuntaavansa kotiin tarkastelemaan terveydentilaa.

Maailmancupin toiselle kierrokselle lähdettäessä miesten kokonaiskilpailun piikkipaikkaa piti Tuomas Heikkilä, jonka suoritus valitettavasti kariutui alkumatkasta ja tämä jäi kauas viime viikonlopun loistosuorituksista.

Päivän sprinttikilpailu oli monipuolinen kattaus erilaisia maastoja, portaita, luolia, alamäkiä, kortteleita ja merenrantaa, joissa suunnistajien piti todella olla kartalla.

Kilpailumatka miehillä oli 3,6 km ja Kirmula käytti matkaan aikaan 15.07 minuuttia, ollen maalissa 39 sekuntia voittajaa perässä.

Suunnistuksen maailmancupin toinen kierros päättyy sunnuntaina sprinttiviesteihin.

Lähde: Suunnistusliiton verkkosivut