Boston Celtics otti jo toisen voittonsa NBA:n finaaleissa lukemin 105-98. Bostonin laaja rintama jyräsi Dallasin kotiparketilla. Joukkueen kenties suurin tähti Jayson Tatum (kuvassa oikealla) ei ollut huippuvireessä, mutta muut hoitivat hommat Tatumin heiteltyä normaalia heikommalla tähtäimellä.

Kuvaava oli, että Bostonin paras pistemies oli toisessa finaalissa Jrue Holiday, joka teki 26 pistettä ja otti muhkeat 11 levypalloa. Pistekakkosena oli Jaylen Brown, joka teki 21 pistettä. Tatumin saalis oli tällä kertaa 18 pistettä.

Dallasin ykkönen oli jälleen kerran Luka Doncic (kuvassa vasemmalla). Slovenialainen supertähti kävi lähes yksin taistelua väkivahvaa Bostonia vastaan ja nakutteli Dallas Mavericksin seurahistorian ensimmäisen tripla-tuplan finaaleissa. Pisteitä syntyi 32, levypalloja ja syöttöjä 11 kumpaakin. Dallasin toinen tähtipelaaja, Kyrie Irving, oli parempi kuin avausottelussa, mutta ei vieläkään huipputasoa: 16 pistettä ei Doncicin sivussa riitä Bostonin tasoisen joukkueen kukistamiseen.

Kolmas ja neljäs finaali pelataan Dallasissa. Doncicin on saatava apua muulta joukkueelta, muuten kauden huipennus uhkaa jäädä hyvin lyhyeksi.