Boston Celtics tarrasi tiukasti NBA:n mestaruuteen ottamalla jo kolmannen voittonsa finaalisarjassa. Boston voitti Dallasissa pelatun ottelun 106-99 ja meni finaalisarjassa 3-0 johtoon.

Ottelun ensimmäinen puolisko oli tasainen. Vaikka Dallasin tähtipelaaja Luka Doncic (kuvassa vasemmalla) heitteli vähän miten sattui, pisteitä syntyi myös. Kyrie Irving oli tällä kertaa tehopäällä, joten Dallas pysyi tasaisen vahvan Bostonin kelkassa.

Kolmas neljännes oli Bostonin ilotulitusta. Joukkue voitti sen 35-19 ja karkasi selvään johtoon. Parhaimmillaan johto oli 21 pistettä, mutta sitten Celticsiin iski kipsi: Dallas tuli vielä pisteen päähän, kun ottelua oli vielä mukavasti jäljellä. Mutta sitten Doncic hankki ajattelemattoman kuudennen virheensä ja joutui suihkun puolelle. Ilman ratkaisijaansa Dallas ei pystynyt ottelua kääntämään ja rutinoitunut Boston hallitsi loppuhetket.

Irving teki ottelun suurimmat pisteet, 35. Doncic heitti 27 pistettä, mutta luvattoman huonolla prosentilla. Bostonin tehoparina oli tuttu kaksikko Jayson Tatum (kuvassa oikealla) ja Jaylen Brown. Tatum teki 31 pistettä ja Brown pisteen vähemmän.

Mestaruus on katkolla jo neljännessä ottelussa. Peli pelataan Dallasissa.