Pariisin kesäolympialaisissa ei nähdä yhtä naisten pikajuoksun huippunimistä, kun jamaikalainen Elaine Thompson-Herah kertoi joutuvansa jättämään kisat väliin.

Thompson-Herah kertoi Instagram-tilillään, ettei pysty osallistumaan Jamaikan olympiakarsintoihin. Syynä on naisen kärsimä akillesjännevamma, jonka hän sai Yhdysvalloissa New Yorkin Grand Prix’ssä.

– Tällaisten uutisten jakaminen ei ole koskaan hauskaa, mutta New Yorkin GP:ssä tunsin jotain kilpailussa ja jatkoin edelleen työntämistä, pari askelta eteenpäin, ja tajusin, että jokin on todella vialla.

– Istuin maassa, koska en voinut varata jalalle millään tavalla, kun minut kannettiin pois radalta. Menin nopeasti lääkärintarkastukseen ja sain selville, että akillesjänteessäni on pieni repeämä.

Sprintteri totesi tilanteen olevan turhauttava.

– Hassua, että palasin kotiin vahvalla asenteella jatkaakseni työstämistä ja valmistautumista kansallisiin olympiakarsintoihin yrittääkseni toiseen kertaan kolmansiin olympialaisiini, mutta jalka ei sallinut minun tehdä niin.

– Se on pitkä tie, mutta olen valmis aloittamaan alusta ja jatkamaan työskentelyä sekä toipumaan täysin ja jatkamaan ratauraani. Olen loukkaantunut ja järkyttynyt, kun jään pois tämän vuoden olympialaisista, mutta loppujen lopuksi se on urheilua ja terveyteni etusijalla.

Thompson-Herah on yksi viime vuosien menestyneimpiä naissprinttereitä. Hän on voittanut viisi olympiakultaa ja yhden -hopean sekä yhden MM-kullan, kolme -hopeaa ja yhden -pronssin.