Yhdysvaltain yleisurheilupiireissä on noussut kohu, kun pikajuoksija Erriyon Knighton on antanut positiivisen doping-näytteen. Mies saa kuitenkin juosta USA:n olympiakarsinnoissa USADA:n sääntötulkinnan vuoksi.

Knighton antoi maaliskuussa positiivisen näyttöön Trenboloni-nimisestä anabolisesta streoidista. Kyseistä ainetta käytetään laajasti Yhdysvalloissa karjankasvatuksen yhteydessä. Ainetta käytetään eläinten lihasmassan kasvatukseen.

USADA on nyt todennut tulkitsevansa selvitysten perusteella, että ainetta päätyi Knightonin elimistöön saastuneen lihan välityksellä. Välimiespaneeli säästi Knightonin täten kilpailukiellolta ja mies saa osallistua USA:n olympiakarsintoihin.

Päätöksestä voidaan silti vielä valittaa yleisurheilun eheysyksikköön AIU:hun tai Maailman antidoping-toimistoon WADA:aan.

WADA:n tiedottaja James Fitzgerald kommentoi tilannetta Associated Pressin artikkelissa.

– Kuten aina, WADA tarkastelee tapausta ja varaa oikeuden valittaa urheilun välimiesoikeuteen tarvittaessa.

USADA:n toimitusjohtaja Travis Tygart puolusti tuomiota samassa artikkelissa.

– Teimme sen, mitä säännöt vaativat meidän tekevän kaikissa positiivisissa tapauksissa. Voimme lohduttautua, että oikeus toteutui ja sääntöjen edellyttämä avoimuus saavutettiin.

Knighton on yksi USA:n suurimmista mitalitoivoista Pariisin kesäolympialaisissa 200 metrin juoksussa. Hän voitti yleisurheilun MM-kisoissa pronssia Eugenessä ja hopeaa Budapestissä.