Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas on myös formula ykkösten kauden viidennen osakilpailun jälkeen ilman MM-pisteitä. Kiinan GP päättyi Sauber-kuskin osalta keskeytykseen kisan 21. kierroksella moottorivian vuoksi.

Lähtökohdat kilpailuun Shanghaissa olivat suomalaisen osalta otolliset. Bottas sijoittui aika-ajossa sijalle kymmenen, joten lähtöruutu antoi uskoa kauden ensimmäisistä MM-pisteistä.

Kilpailun voitti jälleen kerran Max Verstappen, joka on ykkösenä myös kauden 2024 MM-pisteissä. Lando Norris oli Kiinan GP:n toinen ja palkintopallille ylsi myös Verstappenin tallikaveri Sergio Perez.

Formula ykkösten seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Yhdysvalloissa. Tuolloin on vuorossa Miamin GP.