Valtteri Bottaksella ei edelleenkään ole sopimusta Formula ykkösiin kaudelle 2025. Itävallan kisaviikonloppuna ei myöskään saada vielä uutisia hänen kohtalostaan.

Kaksi tallipaikkaa kaudelle 2025 ratkesi Itävallassa. Alpine vahvisti Pierre Gaslyn jatkavan tallissa monivuotisella sopimuksella ja Aston Martin kertoi omistajansa pojan Lance Strollin ajavan tallinsa palveluksessa ensi vuonna.

Bottas ei ollut keskusteluissa Aston Martinin kanssa. Sen sijaan Alpinen kanssa hän neuvotteli.

Alpinen ovi on Bottakselta nyt suljettu. Toiseksi ajajakseen Alpine valitsee 2025 Carlos Sainzin, Jack Doohanin tai Mick Schumacherin.

Mutta vaihtoehtoja Bottaksella vielä on. Carlos Sainzin päätös ratkaisee pitkälti hänen kohtalonsa.

Jos Sainz menisi Alpinelle, avautuisi Bottakselle paikka Williamsilta. On myös mahdollista, että Bottas jatkaisi Audiksi muuttuvalla Sauberilla, jos Sainz ei ota Audin tarjousta vastaan, eikä Audi saa tilalle parempaakaan ajajaa.

Lisäksi Bottaksen vaihtoehtona on Haas. Siellä tarvittaisiin hänen kokemustaan nuoren lupauksen Oliver Bearmanin avuksi kaudelle 2025.

Bottas itse on myöntänyt, ettei ole vielä varmaa, että hän jatkaisi ensi vuonna Formula ykkösissä. Mutta hänen eleistään on ollut pääteltävissä, että toiveikkuutta on.

Bottas on F1-pisteissä yhä nollakerhossa. Muut nollakerholaiset ovat hänen Sauber-tallikaverinsa Zhou Guanyu sekä Williamsin Logan Sargeant.