Runkosarjan jälkeen toisena sarjataulukossa ollut Tampereen Ilves oli selkä seinää vasten lauantaina, kun joukkue kohtasi kotonaan kuopiolaisjoukkue KalPan. Tappion myötä tamparelaisten kausi päättyisi.

Kaksi ensimmäistä erää oli tiukkaa vääntöä. Ilves sortui muutaman kerran jäähyihin, eikä toisaalta kyennyt hyödyntämään omia ylivoimia. Molemmat ensierät menivät vierailijoille maalein 2-1, joten Ilvekselle jäi kahden osuman verran kirittävää päätöserään.

Viimeisessä erässä edettiin pitkälle ilman maaleja. Runkosarjan seiska KalPa puolusti vimmatusti johtoasemaansa. Kotijoukkue yritti ottelun lopussa vielä reilun kolmen minuutin ajan tarttua viimeiseen oljenkorteen, otti maalivahdin pois ja painosti kuudella kenttäpelaajalla. Laukauksia sateli kohti kuopiolaismaalia, mutta verkko ei kovasti paineesta huolimatta heilunut.

Ilveksellä alkoi kesäloma ja KalPa saa muutaman ylimääräisen päivän kestävän huilivuoron ennen mitalipelien starttaamista.