Odotukset olivat Lahdessa, ja aika monessa muussa paikassa, korkealla maanantaina. Pelicansin odotettiin tulevan todella vahvasti täpötäydellä kotiareenalla. Mutta toisin kävi: Pelicans ei missään vaiheessa päässyt pelissä hurmostilaan.

Tappara otti jälleen rauhallisesti ja pelasi tyylikkään varmasti. Jauhaminen toi tulosta ajassa 14.52, kun Heikki Liedes teki ottelun avausmaalin. Tämä oli myös tilanne ensimmäisen erän jälkeen.

Toisessa erässä Tappara meni 2-0 johtoon. Petri Kontiolan ja Carter Camperin syöttökuvio tavoitti maalin edestä Veli-Matti Savinaisen, joka nosti komeasti rystyltä tamperelaisten toisen maalin.

Komea oli myös Tapparan kolmas osuma. Philip Granath ja Savinainen pelasivat puolustaja Joni Tuulolan yksin läpi. Tuulolan näppärä nosto vei Tapparan ratkaisevan tuntuiseen 3-0 johtoon.

Pelicans kuitenkin heräsi. Lubos Horty teki finaalisarjan toisen osumansa rannelaukauksella. Tapparan 3-1 tilanteessa mentiin toiselle erätauolle.

Tappara piti kohtuullisen helposti Pelicansin aisoissa kunnes Toni Utusen laukaus toi lahtelaiset maalin päähän neljä ja puoli minuuttia ennen loppua. Tästä odotettiin Pelicansin todellisen kirin ja vimman alkavan. Toisin kävi: Pelicans pääsi ylivoimalle, mutta Tapparalla ei ollut hädän päivää loistavan puolustamisen ja karvauksen kautta. Eikä sen jälkeenkään tapahtunut mitään. Tappara puolusti järkevästi, rauhallisesti ja hyvin loppusekunnit ja joukkue pääsi lähtemään Tampereelle 2-0 otteluvoitot taskussa.

Juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että mestaruus on menossa puhtaasti Tapparalle. Yksinkertaisesti: kahdessa ensimmäisessä finaalissa Tappara on ollut selvästi parempi jääkiekkojoukkue. Eikä ole todennäköistä, että tämä muuttuu mihinkään.

Kun maanantaina Pelicansilla oli lähes pakkovoiton paikka, keskiviikkona Tampereella ei ole oikeastaan mitään muuta mahdollisuutta kuin napata iso ryöstö.