Tappara oli nopeasti nollannut edellisen ottelun tappion ja oli Kuopiossa tutun tyly. Samaa on nähty vuosien varrella – kun vastustaja saa toivonkipinän, Tappara laittaa isomman vaihteen päälle. Vaikuttaa, ettei ole juurikaan väliä, kuka peliä puku päällä johtaa. Tappara voittaa.

Kuopiossa olivat odotuksen korkealla, mutta jo alle minuutin pelin jälkeen Petteri Puhakka iski. Toista maalia saatiin odottaa pitempään, kun ajassa 32.04 Veli-Matti Vittasmäki vei Tapparan 2-0 johtoon. Ottelun lopussa Puhakka iski illan toisen tyhjiin ja Nick Baptiste teki loppulukemat, niin ikään tyhjiin.

KalPa jäi nollille, samoin joukkueen nuori tehopari MäenpääKapanen. Pitkät putket katkesivat Tapparan ja 30 torjuntaa esittäneen Kristian Heljangon oivallisiin torjuntoihin.

Tappara johtaa nyt voitoin 3-1. Samoilla lukemilla Pelicans johtaa Kärppiä. Ottelusarja oli katkolla Oulussa, mutta sitä ei pystynyt Pelicans käyttämään. Ottelu ratkesi reilut kaksi minuuttia ennen loppua, kun maalitykki Teemu Turunen teki ottelun ainoan maalin. Turusen lisäksi Kärppien maalivahti Tomi Karhunen kuului otteluun suuriin nimiin.

Seuraavat välierät pelataan lauantaina. Tapparalla on sarja katkolla Tampereella, Pelicansilla Lahdessa.