Leijonat otti makoisan voiton EHT-turnauksen avausottelun Tshekkiä vastaan Tshekissä. Suomi voitti ottelun 4-1 eikä isäntäjoukkueella ollut oikeastaan mitään sanan sijaa ottelussa.

Suomi pelasi tutun tiiviisti ja hyvällä asenteella. Maalissa Harri Säteri oli erinomainen ja loi hyvän pohjan tulokselle.

Ottelun avausmaali nähtiin hetki ennen ottelun puoliväliä. Vili Saarijärvi vei Suomen johtoon Patrik Puistolan ja Pekka Jormakan syötöstä. Toisen erän lopussa Arttu Hyry vei suomen 2-0 johtoon, syöttäjänä jälleen Puistola ja Juuso Riikola.

Kolmas maali syntyi kolmannessa erässä ylivoimalla. Oliver Kapanen teki maalin, jonka alustivat Oliwer Kaski sekä hyviä näyttöjä antanut Jesse Puljujärvi. Tshekki kavensi hetkeä myöhemmin, mutta Leijonat iski sinetin voitolle Jere Innalan maalilla viimeisellä minuutilla. Syöttäjinä olivat tähän maaliin Kapanen ja Ahti Oksanen.

Suomen turnaus jatkuu Tshekissä – vastaan tulevat vielä Ruotsi ja Sveitsi.